Camić: Ostajemo opredijeljeni da nastavimo graditi suživot, u miru

Date:

Predstavnici Muftijstva tuzlanskog i Ramiz Salkić, potpredsjednik entiteta RS, posjetili su danas Janju, kako bi iskazali podršku stanovnicima Janje imajući u vidu da se jučer desilo uznemiravanje Bošnjaka.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja hafiz Omer-ef. Camić ukazao je na značaj ove posjete i održanog sastanka.

– Mi smo danas obavili sastanak i analizirali smo situaciju. Ovom prilikom želim da se zahvalim Muftijstvu tuzlanskom i potpredsjedniku Salkiću, njihova posjeta nam mnogo znači. Ohrabrila je, kako nas tako i naše džematlije. S ovog skupa mi šaljemo apel svim našim džematlijama, sugrađanima, pozivajući na razum i strpljivost, pozivajući na osudu incidenta. Ostajemo opredijeljeni da nastavimo graditi suživot, u miru – poručio je Camić.

Povratnici opravdano traže da ih se zaštiti i da im se obezbijedi sigurno okruženje, rekao je potpredsjednik entiteta RS Ramiz Salkić.

– Na sastanku, koji smo danas imali u Medžlisu Islamske zajednice Janja, sam vidio da su ljudi potpuno svjesni stanja, ambijenta, okruženja. Zadovoljni su jer je značajan dio stanovnika Janje srpske nacionalnosti nakon ovog događaja iskazao podršku i ogradio se od ovih događaja. Važno je da MUP ovdje brzo reagira, obavijesti javnost o imenima onih koji su počinili ovaj napad i da na taj način pokažu da nisu pristrasni i da su tu radi svih građana. Mi se nadamo da će oni to tako uraditi, a ja sam tu da podržim stanovnike Janje – naglasio je Salkić.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related