Cavusoglu: U Tursku sinoć vraćen 2.721 student iz osam zemalja

Date:

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu izjavio je danas da je u tu zemlju zbog pandemije koronavirusa sinoć vraćen 2.721 student iz inozemstva, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef turske diplomatije Cavusoglu kazao je da su studenti u Tursku vraćeni iz osam država i da je za to organizirano 11 avionskih letova.

“Turski konzulati rade 24 sata dnevno i sedam dana u sedmici kako bi odgovorili na sve upite naših državljana u inozemstvu“, poručio je Cavusoglu.

U Turskoj su do sada koronavirusom zaražene 1.872 osobe, a od posljedica zaraze umrlo je 44 oboljelih. To su podaci koje je potvrdilo Ministarstvo zdravstva te zemlje.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je globalnu pandemiju COVID-19 jer se virus proširio u 170 država i teritorija.

U svijetu je korona virusom zaraženo više od 424.000 ljudi, a od posljedica zaraze umrlo je više od 18.900 oboljelih. Izliječeno je nešto više od 109.000 oboljelih.

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related