Članovi Mreže mladih MIZ Kozarac posjetili Sarajevo i Mrežu mladih Novi Gradi I

Date:

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Kozarac upriličila je nagradnu ekskurziju u Sarajevo, kao znak zahvalnosti članovima Mreže mladih za brojne aktivnosti na kojima su radili u proteklom periodu, ali i za bolje upoznavanje sa kolegama iz drugih gradova i njihovim aktivnostima.

Na putu prvo su posjetili džematu Bukovačke Čivčije, Medžlis Islamske zajednice Doboj, gdje su klanjali sabah-namaz, nakon čega se kratko obratio imam džemat Aldin-ef. Hadžić.

Dolaskom u Sarajevo posjetili su Carevu džamiju, Fakultet islamskih nauka, Gazi Husrev-begovu biblioteku, medresu i džamiju. U svim institucijama su ih dočekali domaćini koji su govorili o historijatu navedenih intitucija, kao i kapacitetima kojima raspolažu.

Također, posjetili su i šehidsko mezarje Kovači i mezar prvog predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića, te su proučili fatihu pred njegovu dušu i duše svih plemenitih šehida.

Nakon što je omladina imala priliku da se samostalno upozna sa ljepotama Sarajeva, posjetili su Sunnyland na Trebeviću.

Akšam-namaz su obavili u Istiklal džamiji, gdje ih je dočekao Edin-ef. Hamzakadić, imam džemata i koordinator Mreže mladih i njegova vrijedna omladina.

Zatim je upriličeno zajedničko druženje gdje su se prisutnoj omladini obratili koordinatori obje Mreže mladih, Edin-ef. Hamzakadić i Ajdin-ef. Hrnić, koji su u svojim izlaganjima predstavili aktivnosti. Razgovarano je o budućim planovima, te načinu unaprijeđenja zajedničkog djelovanja.

Druženje je završeno jacija-namazom i učenjem dove za domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Kako kažu, u Kozarac su se vratili sretni i zadovoljni, uz želju da sličnih aktivnosti bude više u budućnosti.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related