Članovi Mreže mladih Novi Grad šalju svoje kolege na umru

U prostorijama Bosanske džamije na Alipašinom Polju C Faza sinoć je upriličena posebna svečanost. 

Na inicijativu nekoliko članica Mreže mladih (MM) Novi Grad, prikupljena su novčana sredstva da se jedan predstavnik Mreže mladih iz ove općine pošalje na umru.

Na ovo posebno putovanje putovat će Vedad Delić, jedan od najaktivnijih članova MM. Poklon odlaska na umru uručio mu je kapiten MM Hilmi Sherbi.

A da ovaj mubarek postane poseban u svakom smislu, uslijedilo je novo iznenađenje. Vedadu će se na ovom putovanju pridružiti i Hilmi. Prisutni članovi nisu mogli sakriti emocije koje na spomen posjete Bejtullahu dobiju sasvim drugu dimenziju. 

Poruke prisutnima uputili su i hafiz Nisvet-ef. Omerdić, imam u džematu Dobrinja III B, Mirsad-ef. Mešanović dugogodišnji koordinator Mreže mladih Novi Grad i Edin-ef. Hamzakadić koordinator Mreže mladih Novi Grad I. 

Posebna zahvalnost iskazana je inicijatorima ove aktivnosti Amri Viteškić i Anidi Tinjak, koje su od prvog do posljednjeg dana aktivno radile na prikupljanju novčanih sredstava članova Mreže mladih.

– Zahvaljujemo se imamima i džematima koji su dali svoju materijalnu i moralnu podršku ovoj akciji – ističu aktivisti Mreže mladih.

Svečanost je zaključena učenjem dove i čestitkama budućim mu'temirima.

(Preporod.info)