Članovi Predsjedništva BiH ugostili ministra odbrane Republike Turske Hulusija Akara

Date:

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i članovi Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su danas ministra odbrane Republike Turske Hulusija Akara koji boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.

Ministar Akar je jutros također posjetio Šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu i odao počast prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću.

Delegacija Ministarstva odbrane Republike Turske, na čelu sa ministrom Akarom, koja je sinoć doputovala u glavni grad BiH, danas boravi u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Zvanični sastanak delegacija je održan u zgradi Ministarstva odbrane BiH. Domaćin posjete delegacije Ministarstva odbrane Republike Turske bio je ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa delegacijom Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Upriličen je svečani doček delegacije Republike Turske u krugu zgrade Ministarstva odbrane kao i zvanični sastanak delegacija Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane Republike Turske.

Planirano je da Akar u sklopu posjete posjeti i LOT kuću Turske vojne misije u Zenici, kao i turske vojnike u bazi “Butmir” kod Sarajeva.

Nakon posjete Bosni i Hercegovini turski ministar odbrane Akar će otputovati u posjetu Kosovu.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related