Crna Gora: Mešihat pozvao vjernike da provjeravaju sastav humanitarne pomoći koju primaju

Date:

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori pozvao je muslimane u toj zemlji da, prije upotrebe, provjere namirnice koje dobijaju kao humanitarnu pomoć, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Islamske zajenice su upozorili da kod artikala životinjskog porijekla samo oni sa “halal” oznakom garantuju sastav i pripremu u skladu sa vjerskim propisima.

– Imajući u vidu da građani Crne Gore u najugroženijim područjima dobijaju namirnice u vidu humanitarne pomoći, našim vjernicima preporučujemo da prije konzumiranja hrane obrate pažnju na sastav, naročito namirnica životinjskog porijekla, zbog bojazni da u njima ima sastojaka svinjskog mesa – navodi se u saopštenju.

Iz Mešihata Islamske zajednice su zahvalili državnim institucijama, lokalnim samoupravama, humanitarnim organizacijama i pojedincima na iskazanoj brizi i neselektivnoj pomoći građanima najpogođenijih područja Crne Gore.

– Iskazana solidarnost i humanost cijelog društva tokom ove epidemije jača uvjerenje svih nas da ćemo, uz Božiju pomoć, ubrzo savladati i ovaj izazov – tvrde u Mešihatu.

(Anadolija)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related