Crna Gora: Počela vakcinacija zaposlenih u medijima

Date:

Vakcinacija zaposlenih u medijima, vakcinama Astra Zeneca, počela je danas u Crnoj Gori.

Vakcinacija je započeta u Muzičkom centru u Podgorici, a zaposleni u medijima su prilikom vakcinacije pokazivali legitimaciju ili bilo koji drugi dokaz o radnom angažmanu, dok je freelancerima dovoljno da, kao dokaz, pokažu tekst, prilog ili slično, čiji su autori.

Zajedno sa novinarima, danas se vakcinisao i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, kako bi svojim primjerom pokazao da su vakcine britanskog proizvođača bezbjedne i efikasne.

Abazović se zahvalio svima koji se bore protiv koronavirusa i daju svoj maksimum.

– Ako može 23 miliona Britanaca da se vakciniše AstraZenecom mogu i ja. Jedini način da se izborimo sa koronavirusom jeste da se masovno vakcinišemo. Sad imamo vakcinu i pozivam građane da se vakcinišu. Solucija je jednostavna, da uđemo u sistem vakcinacije i vratimo slobodu. Građani su umorni da budu zatvoreni u kućama – kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore, prenosi agencija Anadolija.

Abazović je poručio da je vakcinacija najmanje što građani mogu da urade da se oduže medicinskim radnicima koji se bore provi korona virusa.

– Crna Gora neće biti poželjna turistička destinacija ako se ne vakcinišemo – istakao je Abazović.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da je značaj vakcinacije nemjerljiv.

– Svaka vakcina je potpuno sigurna i bezbjedna. Svi moramo biti svjesni da je riječ o globalnom problemu i iz njega možemo izaći svi zajedno. Vjerujem da ćemo narednih dana moći da govorimo i o masovnoj vakcinaciji u Crnoj Gori – kazala je Borovinić Bojović.

Najavila je da će oko 20. aprila stići 200.000 doza kineske Sinopharm vakcine, kao i drugi kontingent AstraZeneca vakcina u okviru COVAX mehanizma.

Šefica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Crnu Goru Mina Brajović istakla je da je AstraZeneca vakcina bezbjedna i da nosi izuzetan potencijal u sprečavanju infekcija i smrtnosti.

– Benefiti prevazilaze sve prepoznate rizike – poručila je Brajović.

Naglasila je da su mediji snažan temelj odgovora na COVID-19 i zahvalila im se što cijelo vrijeme od početka pandemije promovišu poruke koje vode u pravcu odgovornosti i solidarnosti.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related