Dan D za nove promjene u Premijer ligi, u Borcu se nadaju dobrim vijestima

Prema nezvaničnim informacijama fudbalska vlada će izlagasati trokružni sistem, tj. više nećemo gledati Ligu za prvaka i opstanak.

Glasat će se i o prijedlogu koji se odnosi na broj stranaca u zapisniku za jednu utakmicu, međutim do smanjenja tog broja sa 6 na 4 vjerovatno neće doći.

U međuvremenu u Borcu se nadaju kako bi sljedeće sezone mogli biti članovi elite iako nisu dobili licencu.

“Dostavili smo dokaze o svim uplatama. Riješili smo slučaj ‘Džaja’ jednom za sva vremena. To je bio decenijski problem kluba. Očekujem da će Savez donijeti pozitivnu odluku i da neće imati dvostruke aršine. Samo želimo da nam se vrati ono što smo ostvarili na terenu”, za Nezavisne novine je rekao Vico Zeljković, trenutni potpredsjednik i jedini kandidat za novog predsjednika banjalučkog kluba,

On je kazao da će Borac danas u Sarajevu imati podršku FS RS.

“Znamo da to neće biti dovoljno i za svaku odluku je potrebno 12 glasova. Kakva god odluka bila, mi se spremamo za narednu sezonu. Cilj je da do polusezone očistimo sve dugove, koji iznose oko 2,1 milion KM. Tu naravno ne ulaze struja, voda i porez. U srijedu ćemo izvršiti prozivku fudbalera i počet ćemo pripreme za narednu sezonu”, jasan je Zeljković.

(sportske.ba)