Dan državnosti u džematima Tuzle

U okviru manifestacije „Stazama Poslanika islama“, a povodom Dana državnosti u tuzlanskom džematu Sepetari u nedjelju 25. novembra upriličena je tribina za mlade.

Gost predavač bio je potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić. Prisutnima se riječima dobrodošlice obratio Esmir-ef. Hasanović, imam džemata Sepetari.

U prepunoj džamiji u Sepetarima, i uz prisustvo velikog broja mladih, ali i drugih građana, potpredsjednik je govorio o važnosti i očuvanju države Bosne i Hercegovine. Salkić se posebno osvrnuo na položaj Bošnjaka u bh. entitetu RS, te ukazao na probleme s kojima se suočavaju, a koji uključuju nemogućnost zapošljavanja, negiranje identiteta i jezika, ali i druge probleme.

Potpredsjednik je govorio i o njegovoj knjizi “Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo”, koja analizira sistemsku diskriminaciju Bošnjaka u bh. entitetu RS.

Tribini je prisustvovao glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović, kao i veliki broj tuzlanskih imama.

Mreža mladih: Održan turnir u futsalu

Mreža mladih Medžlisa Tuzla je u subotu, 24. novembra u sportskoj dvorani Behram-begove medrese, povodom Dana državnosti organizirala turnir u futsalu za mlade.

Turnir je započeo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i obraćanjem koordinatora za rad sa mladima Medžlisa Tuzla Esmir-ef. Hasanovića. Istaknuta je važnost povoda ovog događaja, kao jednog od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine. Također je ukazano i na značaj umrežavanja mladih kroz džemate, Mrežu mladih i zajednicu.

Učešće na turniru je uzelo oko 50 mladih iz nekoliko tuzlanskih džemata.

Ekipe koje su postigle najbolje rezultate na turniru su:

Najuspješnijim su uručene prigodne nagrade.

Turnir je realizovan u okviru programa “Stazama Poslanika islama”.

{gallery}tuzladrzava:::0:0{/gallery}