Danas prva džuma u obnovljenoj Havadže Durak – Baščaršijskoj džamiji

Date:

Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH predvodiće danas prvi džuma-namaz u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu, koja je sinoć poslije klanjanog akšama ponovo otvorena za namaze.

Obnova Havadže Durak-Baščaršijske džamije je urađena u saradnji sa Vakufskom direkcijom Islamske zajednice u BiH i Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske, a svečano otvorenje, koje je prvobitno bilo planirano za mart, biće upriličeno kada se poboljša situacija sa pandemijom korona virusa.

Sinoć su akšam-namazu prisustvovali predstavnici Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo, redovne džematlije, zanatlije, članovi Džamijskog odbora.

Nakon akšam namaza, kojeg je prevodio hafiz dr. Muhamed ef. Čajlaković, prisutnim se obratio dr. Abdulgafar-ef. Velić, glavni imam MIZ, koji je zahvalio svima koji su pomogli obnovi džamije, te pozvao džematlije da i dalje budu u hizmetu džamiji i čuvanju džemata.

Akšam namazu prisustvovao je i predsjednik Medžlisa Jusuf Zahiragić.

Obnova džamije je urađena u saradnji sa Vakufskom direkcijom Islamske zajednice u BiH i Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske, a svečano otvorenje će biti upriličeno kada se poboljša situacija sa pandemijom korona virusa.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related