Danas se na derbiju sastaju NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski

U derbiju 19. kola Premijer lige BiH danas će se na Pecari u hercegovačkom derbiju sastati NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski.

Trener Širokobriježana Toni Karačić kazao je kako nije isto igrati derbi susrete pred praznim ili punim tribinama, ali bez obzira na okolnosti, po njegovim riječima, susret sa Zrinjskim ima dodatnu težinu.

– Utakmica pred praznim tribinama mijenja draž derbija, ali ne i njegov značaj. Ta je utakmica motiv sama po sebi i drugačija je od ostalih. Hercegovački derbi je utakmica za prestiž. Pobjedom bi došli ispred njih i dat ćemo svoj maksimum za pobjedu i tri boda – poručio je trener Širokobriježana Toni Karačić, prenosi Fena.

Obje momčadi u današnji susret ulaze u dobroj formi. Široki Brijeg je u četiri posljednja prvenstvena susreta upisao tri pobjede i remi, dok Zrinjski u posljednjih sedam nastupa ima pet pobjeda, remi i poraz od Željezničara.

– Važnost ove utakmice ne treba posebno isticati, a nakon ovog susreta idemo na zimsku pauzu koja će malo duže trajati. Obje su ekipe u borbi za europske pozicije. Mi smo trenutno na poziciji iznad Širokog Brijega i nadam se da će i nakon derbija tako ostati – kazao je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

(Preporod.info)