Danas u Narodnom pozorištu prva repriza predstave “O medvjedima i ljudima”

0
166

Prva repriza dramske predstave „O medvjedima i ljudima“ autora i režisera Saše Anočića, uz ograničen broj posjetilaca, bit će izvedena danas na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo  s početkom u 19:30 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

– O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko „oštećenje“. To „oštećenje“ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju „medvjedi“ – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo – navode iz Narodnog pozorišta u najavi sutrašnje predstave, prenosi Fena.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, muzičari Sead Derviškadić i Mirza Balić.

(Preporod.info)