Delić: Poticajne mjere za stabilizaciju privrede i nova zapošljavanja u KS

Date:

Ministar privrede u Vladi KS Adnan Delić saopćio je da je Vlada KS, na prijedlog tog ministarstva, usvojila godišnji plan provođenja programa za razvoj male privrede za ovu godinu sa iznosom poticajnih sredstava od oko osam miliona KM.

Kako je ministar Delić naglasio na konferenciji za novinare, radi se o 11 programa za razvoj male privrede u Kantonu Sarajevo, a provođenje mjera iz ovogodišnjeg plana ima za cilj stabilizaciju ekonomskog stanja privrede nastalog usljed pandemije virusa korona, razvoj male privrede i nova zapošljavanja na području Kantona Sarajevo.

– Za realizaciju tih ciljeva Ministarsto privrede KS utvrdilo je poticajne mjere kojima se osigurava dostupnost izvora finansiranja tj. kreditiranje subjekata pod povoljnim uvjetima i subvencioniranje kamata po ranije preuzetim kreditima kod komercijalnih banaka kao i stabilizacija i unapređenje poslovanja, podrška likvidnosti i podrška za nova ulaganja i nova zapošljavanja u Kantonu Sarajevo – kazao je.   

Kako je najavio za privredne subjekte koji posluju na području Kantona Sarajevo, uskoro će uslijediti objavljivanje javnih poziva za programe ovogodišnjeg plana razvoja male privrede.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related