Direktor Ajdinović i ministar Jusko razgovarali o čvršćoj saradnji institucija

Date:

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović razgovara je jučer s ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismirom Juskom o unapređenju i uspostavljanju čvršće saradnje Federalne uprave za inspekcijske poslove i Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, saopćila je ta uprava.

Razgovarano je o modalitetima uspostavljanja sveobuhvatne koordinacije aktivnosti ta dva organa s ciljem brzog i efikasnog postupanja na suzbijanju pandemije koronavirusa u BiH/FBiH i Kantonu Sarajevo. 

Direktor Ajdinović je upoznao ministra Jusku o do sada poduzetim mjerama i aktivnostima Federalne uprave za inspekcijske poslove, čiji su inspektori zaključno s 6. aprilom 2020. izdali 23.164 rješenja o izolaciji, koja su proslijeđena nadležnim kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova i upravama policije na daljnje postupanje i kontrolu izvršenja rješenja.

Od ukupnog broja, Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno Upravi policije Kantona Sarajevo su na provjeru upućeni podaci za 1.933 osobe koje žive na području Kantona Sarajevo. 

Direktor Ajdinović je također prezentirao ministru online platformu za praćenje stanja izdatih rješenja u FBiH, u koju se unose sva rješenja o izolaciji izdata od federalnih i kantonalnih inspekcijskih organa, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related