Direktor JP Aerodrom Bihać: Muftija bihaćki snažno podržava ovaj projekat

Date:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je razgovarao sa direktorom JP Aerodrom Bihać Anelom Hadžićem.

Direktor Hadžić je muftiji Kudiću predstavio aktivnosti koje provodi uprava JP Aerodrom Bihać da bi u najskorijem periodu Bihać dobio aerodrom, koji je od krucijalne važnosti za privredni, kulturni, turistički i svaki drugi napredak Unsko-sanskog kantona i Bosanske krajine u cjelini.

– Nebrojeno puta u svim svojim razgovorima sam isticao važnost aerodroma u Bihaću i danas to činim sa velikim zadovoljstvom. U toku su aktivnosti na eksproprijaciji zemljišta i nadamo se da ćemo svi dati svoj doprinos i pomoći upravi JP Aerodrom Bihać da u što skorije vrijeme završi ovaj važan dio posla, a kako bi se stekli potpuni uvjeti za uvođenje investitora i da se još više primaknemo vremenu kada ćemo imati u funkciji aerodrom u Bihaću. Islamska zajednica će dati sve od sebe da ne budemo kočnica u ovom procesu i da doprinesemo što skorijem završetku jednom od najvažnijih projekata za naš kraj, a to je aerodrom u Bihaću – poručio je muftija Kudić.

Direktor JP Aerodrom Bihać Anel Hadžić se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i na razumijevanju u onome što je izložio, te istakao da je posebno obradovan činjenicom da naši najodgovorniji ljudi brinu o ovom projektu i daju svoj doprinos da se što prije okončaju pripreme za izgradnju aerodroma u Bihaću.

– Zahvaljujem muftiji bihaćkom hafizu Mehmed-ef. Kudiću na prijemu i na razumijevanju u onome što sam mu predstavio. Vakufska zemlja je također predmet eksproprijacije i zahvalan sam muftiji što će pokrenuti potrebne procedure u Islamskoj zajednici da se u skladu sa pravilima i propisima adekvatno obešteti ova zemlja i stavi u funkciju izgradnje aerodroma. Također mi je drago da je muftija Kudić informisan i da snažno podržava ovaj projekat, što nam je prevažno, pogotovo u ovom periodu kada intenzivno radimo na pripremama za početak izgradnje. Nakon što završimo naš dio posla, sigurni smo da će investitor koji bude izabran veoma brzo početi sa radovima i završiti projekat aerodroma na zadovoljstvo sviju nas – rekao je direktor Hadžić.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related