Direktor Studentskog centra IZ u BiH posjetio Medresu Mehmed Fatih u Podgorici

Muamer Tinjak, direktor Studentskog centra IZ u BiH, je zajedno sa hfz.mr. Špendi Fidanijem, stručnim saradnikom za edukativne aktivnosti, posjetio  medresu Mehmed Fatih u Podgorici.

Bila je to prva službena posjeta i prilika da se već postojeća saradnja analizira i unaprijedi.

Goste je dočekao direktor medrese Amer Šukurica sa saradnicima Ernadom Redžepovićem, upravnikom internata, i Amarom Škrijeljem, sekretarom medrese.

Direktor Tinjak je izrazio zadovoljstvo kapacitetima i infrastrukturom koju posjeduje medresa Mehmed Fatih. Zahvalio se upravi medrese na čelu sa direktorom Šukuricom na kontinuiranoj brizi za studente iz Crne Gore kroz stipendiranje njihovog smještaja, ali posebno na promociji Studentskog centra IZ u BiH i preporukama da svršenici medrese apliciraju za smještaj.

Direkor Šukurica je, također, iskazao zahvalnost na posjeti i prenio dojmove koje im svršenici medrese prenose iz iskustva boravka i korištenja kapaciteta Studentskog centra IZ u BiH. Konstatirao je da su današnje generacije sretne i da imaju odlične uslove za kvalitetno obrazovanje i sticanje kompetencija.

Nakon posjete medresi, upriličena je i posjeta Islamskoj zajednici u Crnoj Gori. Goste je dočekao sekretar IZ u Crnoj Gori Fuad Čekić sa saradnicima. Tom prilikom je iskazano zadovoljstvo načinom saradnje. Razgovarano je i o mogućnostima unapređenja u drugim segmentima i potrebi da se veze održavaju kako bi studenti kao budućnost svakog naroda dobili ispravna usmjerenja.

(Preporod.info)