Direktori Merhameta posjetili Medžlis Jajce

Posjeta je počela sastankom u Medžlisu islamske zajednice Jajce kojem su osim imenovanih prisustvovali glavni imam Zehrudin-ef. Hadžić, načelnik općine Jajce g-din Edin Hozan, sekretar OO Merhamet Jajce g-din Jusuf Duranović i bivši rukovodilac OO Merhameta Jajce Latif Halaba.

Nakon sastanaka u Medžlisu islamske zajednice Jajce uslijedila je posjeta opštini Jezero gdje je delegaciju pozdravila i dočekala načelnica opštine Jezero g-đa Snežana Ružičić, a zatim posjeta opštini Šipovo  i načelniku g-dinu Milanu Kovaču.

Prilikom ovih posjeta delegaciji su se priključili Semin-ef. Česo imam u Jezeru, i Sadik-ef. Đulabić imamu u Šipovu, kao i drugi predstavnici Bošnjaka u ovim Opštinama.

Razlog posjete svim navedenim institucijama jeste reorganizacija i institucionalizacija Merhameta u ove tri općine s posebnim akcentom na Jezero i Šipovo jer do sada u ovim Opštinama nije bilo institucionalnog djelovanja Merhameta.

Također, osnovni razlog jesu krajnji korisnici Merhameta, te je ovom prilikom obećana i veća pomoć korisnicima.

Medžlis islamske zajednice Jajce i općina Jajce stavili su se na raspolaganje kako bi Merhamet u susjednim opštinama Jezero i Šipovo, počeo institucionalni rad na zadovoljstvo svih građana. Podršku su dali također i načelnica Jezera Snežana Ružičić i načelnik Šipova Milan Kovač. Načelnik opštine Šipovo g-din Milan Kovač je u svojstvu domaćina sve prisutne počastio ručkom.