DKP Oslo: izvršena registracija građana Mostara za predstojeće izbore

Date:

Registracija građana Mostara za predstojeće izbore u decembru izvršena je danas u prostorijama Diplomatsko-konzularnog predstavništva (DKP) Oslo.

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević je naveo da znatan broj Mostaraca živi u Norveškoj i da nije potrebno naglašavati koliko je Mostar bitan grad za BiH, kulturološki i historijski, te na svaki drugi mogući način. Grad koji su uvijek krasili epiteti kao liberalnog, otvorenog za sve svoje građane svih nacionalnosti i vjerskih ubjeđenja.

Ambasador Makarević je podsjetio da sam proces registracije za izbore u Mostaru traje do 6. oktobra 2020. godine.

– Naša vrijedna dijaspora pomaže ekonomski svoju maticu veoma predano, međutim vrijeme je da se i snažnije uključe u demokratizaciju naše BiH. Mi svi imamo obavezu uporno insisitirati na bitnosti glasanja, prije svega kao osnovnog mehanizma svih demokratskih društava – naveo je ambasador Makarević, prenosi Fena.

Dodao je da je jučer donesena odluka o određivanju biračkih mjesta za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, prema kojoj će biračka mjesta za Lokalne izbore 2020. godine biti otvorena u šest DKP-ova, među kojima i u Ambasadi BiH u Oslu.

– Koristim priliku da Vas pozovem na obavljanje ove plemenite građanske dužnosti u našoj ambasadi. Za građane koji se do sada nisu odazvali pozivu za registraciju, imaju priliku da pogledaju link ambasade na kojem će moći naći sve potrebne informacije vezane za izbore koji slijede – poručio je ambasador Makarević.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related