Doboj: Petnaest polaznica savladalo kurs sufare

Kurs je vodila muallima mr.Lamija Vatreš Mehmedić, uz nesebičnu podršku imama Adi ef. Mehmedić. Uprkos brojnim otežavajućim okolnostima polaznice su pokazale upornost, trud i zalaganje, a taj njihov trud nagrađen je prigodnom svečanošću na kojoj im je glavni imam  MIZ Doboj mr. Bajro ef. Džafić uručio svjedodžbe o završenom kursu. Glavni imam je održao prigodno predavanje u kojem je ukazao na važnost učenja Kur'ana , kao i na činjenicu da bez obzira na starosnu dob, čovjek može napraviti pozitivnu promjenu u svome životu, a najkorisnija promjena u životu ovih vrijednih žena je činjenica da se od sada, počevši sa mjesecom ramazanom, što je još jedna velika blagodat Uzvišenog Allaha, mogu svakodnevno da se druže sa Kur'anom i uživaju u njegovim neizmjernim blagodatima.

Kako bi na što ljepši način dočekali mjesec ramazan prigodan program  izveo je dječiji hor ilahija i kasida, koji također vodi mr.Lamija Vatreš Mehmedić. Djeca iz Kotorskog i Čivčija vrijedno rade i druže se , njegujući ljubav prema islamu kroz učenje ilahija i obilježavanje bitnih događaja. Ovom prilikom uveličali su promociju novih svršenica kursa sufare i naprednog tedžvida, ali prije svega posebnu čast i najljepši doček poželjeli su mjesecu ramazanu.

Novi učači Kur'ana u našem džematu nisu krili radost zbog svog uspjeha, pa su tako suze radosnice uljepšale njihova lica.