Dobrinja: Hafiz Nedim Botić održao predavanje „Kako mi je Kur'an promijenio život“

Na početku se prisutnima obratio hafiz Mensud Đulović, zahvalivši se prisutnima na dolasku te najavivši predavača i razloge održavanja tribine. Ovo je samo jedna od brojnih aktivnosti u ovom džematu, koji se ističe posebno po radu sa omladinom i sekcijom učenika Kur'ana. 

U svom izlaganju, hafiz Nedim Botić je opisao svoj neobični životni put, povratak vjeri, te višegodišnju borbu sa teškom bolešću. Odrastao i rođen u Bosanskoj Dubici, od osmog razreda osnovne škole počinje pobolijevati, i takvo stanje traje narednih deset godina. U svojoj 21 godini prvi put dolazi u džamiju, i tu kod mr. Safeta Beganovića, glavnog imama MIZ B. Dubica, završava osnove vjere i kasnije upisuje Islamski pedagoški fakultet u Bihaću. Na drugoj godini studija, bolest se aktivira, pogoršava i dolazi u životnu opasnost te provodi sedam mjeseci teške borbe u bolnici. Iako je bio ‘otpisan’ i sva su predviđanja ukazivala da neće preživjeti, uspješno se oporavlja nakon operacije i vraća se normalnom životu. 

Uspješno završava IPF u Bihaću sa najvećim prosjekom ocjena u dotadašnjoj historiji fakulteta, upisuje magistarski studij na istom fakultetu i počinje učiti hifz. Protekle godine je u svojoj 32. godini položio hifz pred Komisijom Rijaseta, kao prvi hafiz iz Bosanske Dubice nakon više od stotinu godina, što je bio i veliki uspjeh za Medžlis IZ Bos. Dubica. Aktivan je na medijskom polju i radu sa omladinom, a posebnu pažnju posvećuje inspirisanju ljudi da ostvare svoje potencijale u životu.

Na predavanju u džematu Dobrinja 3b, hafiz Botić je govorio o tome kako mu je islam pomogao u najtežim momentima, kako Kur'an liječi tijela i duše i da nikad ne smijemo izgubiti nadu da će nas Allah pomoći i dati izlaz iz svih problema. Sa Svemogućim je sve moguće!

Svoje kazivanje obogatio je korisnim savjetima omladini u cilju uzimanja pouka koje bi trebali biti inspiracija i putokaz za uspostavljanje vlastitih životnih principa i ciljeva.