Dodjela naučne i stručne literature univerzitetskim biobliotekama u NUB BiH

Date:

Recentna izdanja naučne i stručne literature svim javnim univerzitetskim bibliotekama u Federaciji BiH bit će uručena u srijedu, 28. aprila u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine u Sarajevu, saopštio je Ured Vlade Federacije za odnose s javnošću.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će, s ciljem poboljšanja bibliotečkog fonda javnih visokoškolskih ustanova u FBiH, ove godine dodijeliti ukupno 778 primjeraka, odnosno više od 80 različitih naslova enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature, te časopisa.

Sutra će biti potpisan i Ugovor između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i NUB-a BiH o nastavku finansiranja projekta implementacije sistema E-CRIS.

Također, predsjednik Savjeta za nauku ovog ministarstva akademik Rešid Hafizović će predstaviti i tematski Zbornik radova pod naslovom „Značaj nauke/znanosti u razvoju funkcionalnih znanja i vještina učenika i studenata“, čiji su izdavači NUB BiH i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, saopšteno je.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related