Dodjela priznanja za najbolji literarni rad „Poslanik, a.s. u mom srcu“

Prije same dodjele nagrada i priznanja prisutne su poselamili u ime Medžlisa IZ-e Srebrenik glavni imam Refik-ef. Hodžić, a u ime komisije za ocjenu radova obratio se Osman-ef. Mujić, član komisije.

Pravo učešća na konkursu imali su polaznici mektepske nastave na području Medžlisa IZ-e Srebrenik (uzrasta od I do IX razreda osnovne škole). Na adresu Medžlisa pristigao je veliki broj radova, a komisija u sastavu mr.sc Damir-ef. Babajić, predsjednik, Osman-ef. Mujić, član, i profesor bosanskog jezika i književnosti Haris Vehabović, član, ocijenili su tri najbolja rada:

Begunić Mirsad, koji je osvojio prvo mjesto, je pročitao rad. Nakon toga nagrade i priznanja uručili su glavni imam Medžlisa Refik-ef. Hodžić i predsjednik Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović. Svečanost dodjele nagrada uljepšali su članovi hora džemata Ćehaje izvođenjem ilahija i kasida. Pored pobjednika ovoj svečanosti prisustvovali su roditelji djece, njihovi prijatelji i muallimi.

Zahvaljujemo se svim učesnicima na trudu i zalaganju te im želimo puno sreće idući put, a pobjednicima čestitamo na osvojenim mjestima.