Donja Obodnica: Džematska i komšijska solidarnost

Date:

Članovi džematskog odbora džemata Donja Obodnica u ponedjeljak 1. juna 2020. godine posjetili su porodicu Šabanović i uručili novčanu donaciju.

Nesibu Šabanoviću i njegovoj porodici je u subotu 30. maja izgorio sprat kuće i krov. Sredstva koja su ovoj porodici uručena donirale su džematlije kao znak džematske i komšijske solidarnosti.

Članovi džematskog odbora i imam džemata Donja Obodnica Sanel-ef. Hodžić su nakon zaustavljanja požara promptno djelovali. Istog dana kad se dogodio požar održan je konsultativni sastanak u džamiji u Šabanima, potom su zatražena i sva potrebna odobrenja za pokretanje akcije prikupljanja dobrovoljnih priloga.

Akcija je u vrlo kratkom periodu uspješno realizovana. Članovi džematskog odbora su obišli domaćinstva u naseljima Donja Obodnica, Kamenjaši i Repuševac, gdje je prikupljeno 2.276 KM i 30 €. Prilog je dalo 119 porodica. Pored ove donacije, stanovnici Šabana su se samostalno dobro organizovali i dodatno donirali sredstva.

2AAEA5E9-A573-416F-9EC1-80D767705FC1.jpeg - Donja Obodnica: Džematska i komšijska solidarnost fShare

Porodicu Šabanović posjetili su i glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović i koordinator Odjela za društvenu brigu Muftijstva tuzlanskog Mumin-ef. Mumić. Uz riječi podrške, tokom susreta je razgovaramo o daljim načinima podrške ovoj tuzlanskoj porodici. 

(medzlistuzla.ba)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related