Dubrovnik: Muftija Hasanović uručio priznanje “Mutevelija godine” Fehimu Vukotiću

Date:

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović uručio je u petak u Dubrovniku posebno priznanje “Mutevelija godine h. Salim Šabić” predsjedniku Izvršnog odbora Medžlisa IZ Dubrovnik h. Fehimu Vukotiću.

Nakon najave glavnog imama Salkan ef. Herića, muftija Hasanović se obratio prisutnim i istakao značaj ovog priznanja koje je utemeljio Mešihat, a nazvao ga po h. Salimu Šabiću, koji je sebe utkao u ovu zajednicu.

U obrazloženju zašto je baš ovo priznanje dodijeljeno h. Fehimu Vukotiću, muftija je istakao njegov kontinuirani dugogodišnji odgovorni i predani rad u Zajednici.

– Naša zajednica nastala je na volonterizmu i entuzijazmu ljudi koji vole islam, vole svoju zajednicu i žele emanet vjere prenijeti na buduće generacije. Takav je naš h. Fehim. On je, kako sam kaže, vojnik zajednice – kazao je muftija Hasanović.

Hadži Fehim Vukotić rođen je 28. 12. 1953. godine u Dubrovniku, gdje je završio ekonomsku školu i pohađao studij ekonomije .

Posljednih 35 godina bavi se slikarstvom u svom poznatom Art studiju Vukotić u Dubrovniku. Aktivan je u Islamskoj zajednici godinama, bio je predsjednik IO u više navrata. Bio je i član Mešihata Islamske zajednice od 2005. do 2012. godine.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related