Dunović : Rezolucija o Srebrenici stavlja žig na zločince a ne na srpski narod

Date:

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović reagirao je na izjave Aleksandra Vučića, predsjednika Republike Srbije povodom usvajanja Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika Federacije BiH.

Dunović je istakao da je Vučićeva izjava da “Crna Gora Rezolucijom o Srebrenici želi staviti žig na svakog pripadnika srpskog naroda” problematična u mnogo čemu.

-Svjestan da je u Srebrenici počinjen, kako kaže „stravičan zločin“, ali izbjegavajući riječ genocid, manipuliše emocijama žrtava i negira presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu.

Svjesnost crnogorskog parlamenta da se suoči s prošlošću, koju Vučić kritikuje, predstavlja civilizacijski i moralan čin. Ukoliko Vučić smatra da se ovakvom Rezolucijom stavlja žig na svakog pripadnika srpskog naroda, moram ga razuvjeriti. Stavlja se isključivo žig na svakog zločinca, a on svojom izjavom svjesno ili nesvjesno poistovjećuje cijeli srpski narod sa zločincima. Zašto to radi i u čije ime, to je pitanje za njega. U moje ime, NE!“ – podvukao je Milan Dunović, saopćeno je  iz Kabineta potpredsjednika Federacije BiH.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related