Džaferović čestitao predsjedniku SR Njemačke Frank-Walteru Steinmeieru na izboru

Date:

– Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je predsjedniku Savezne Republike Njemačke Frank-Walteru Steinmeieru povodom ponovnog izbora na mjesto predsjednika SR Njemačke.

– Poštovani predsjedniče Steinmeier, upućujem Vam najsrdačnije čestitke povodom ponovnog izbora na mjesto predsjednika Savezne Republike Njemačke. Biti imenovan dva puta uzastopno na poziciju saveznog predsjednika predstavlja izuzetnu čast i priznanje je Vašem dosadašnjem radu. 

Vi ste u proteklom mandatu više puta pokazali da ste veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i svih njenih građana, kao i našeg evropskog i NATO puta. Nemam nikakve sumnje da će to tako i ostati. Savezna Republika Njemačka jedan je od svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma i članica je Vijeća za implementaciju mira u Bosni i Hercegovini, te već decenijama daje izuzetan doprinos jačanju mira, obnovi i jačanju naših institucija, ali i ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

Čvrsto sam uvjeren da ćemo u godinama koje slijede nastaviti i dodatno razviti našu saradnju vođenu zajedničkim vrijednostima i interesima. Mirna i prosperitetna evropska budućnost naš je zajednički cilj i obostrani interes – stoji u Džaferovićevoj čestitki, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related