Džaferović podržao rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske

Date:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i Bošnjačkog nacionalnog vijeća Grada Zagreba Armina Hodžića.

Razgovarano je o položaju Bošnjaka u Republici Hrvatskoj, kao i projektima Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i Bošnjačkog nacionalnog vijeća Grada Zagreba.

Predsjednik BNV-a Hrvatske Hodžić informirao je člana Predsjedništva BiH Džaferovića o pripremnim aktivnostima koje ova asocijacija provodi uoči idućeg popisa stanovništva u Republici Hrvatskoj.

Član Predsjedništva BiH Džaferović podržao je rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i kazao da je izjašnjenje Bošnjaka na popisu od izuzetne važnosti za njihova prava i položaj u Republici Hrvatskoj.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je kazao da, kao član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, brine o pravima Bošnjaka u svim domovinskim zemljama, kroz saradnju s bošnjačkim nacionalnim vijećima i putem bilateralne saradnje s državama u regiji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related