Džaferović primio delegaciju Komiteta Velike narodne skupštine Turske

Date:

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je delegaciju Komiteta za vanjske poslove Velike narodne skupštine Republike Turske.

Na sastanku su istaknuti su veoma  dobri i stabilni politički odnosi i sveukupna bilateralna saradnja između BiH i Turske, te izražena nada da će se bilateralna saradnja nastaviti razvijati na obostranu korist, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Rečeno je da odlične odnose BiH i Turske prate i kontinuirane i intenzivne uzajamne posjete na visokom nivou i održavanje redovnih političkih kontakata na svim nivoima.

Prilikom razgovora o ekonomskim pitanjima istaknut je interes za dalje unapređenje saradnje u ovoj oblasti, te u trgovinskoj razmjeni.

Izražena je zahvalnost za sveukupnu pomoć koju Republika Turska pruža BiH, a posebno u ispunjavanju njenih vanjskopolitičkih ciljeva.

Delegaciju Komiteta za vanjske poslove Velike narodne skupštine Republike Turske je predvodio Akif Çağatay Kiliç, koji je ovom prilikom prenio Predsjedništvu BiH pozdrave predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana i pozdrave predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafe Sentopa.

Istaknut je i interes za intenziviranje saradnje parlamenata dvije zemlјe.

Uime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Slaven Kovačević, a uime člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sastanku je prisustvovao savjetnik Dragan Vuković.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related