Džaferović, Salkić, Novalić i Mahmutbegović uputili čestitke povodom Ramazanskog bajrama

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku povodom Ramazanskog bajrama.

– Reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i dijaspori upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, uz želju da bajramske dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i rahatluku sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama – naveo je Džaferović.

Dodao je kako “tokom mjeseca ramazana jačali smo duhovnu snagu, obnavljali ljubav prema Bogu i ljudima, dijelili radost iftara osnažujući jedinstvo i solidarnost“.

– Bajramski dani su prilika da damo lični doprinos u kreiranju boljeg ambijenta za svakog te da se bolje razumijemo, uvažavamo i poštujemo. Neka nam duhovno bogatstvo i zajedništvo stečeno u ramazanu ostane prisutno u društvu tokom cijele godine. Bajram šerif mubarek olsun – zaključio je Džaferović.

Potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić također je uputio čestitku u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama.

– U danima Bajrama podijelimo našu radost sa komšijama katolicima, pravoslavcima i drugima, kao što su to činili i naši preci vjekovima unazad. Posebnu pažnju trebamo obratiti na Bošnjake koji žive u manjem entitetu, suočene sa velikim problemima na polju ljudskih prava, bez zaposlenja, ugrožene egzistencije. Ovoga Bajrama posvetimo pažnju njima, jer oni spašavaju našu viziju Bosne i Hercegovine, spašavaju našu viziju suživota, spašavaju našu borbu za zajedničku budućnost svih na ovome prostoru. Vjernicima muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu upućujem najiskrenije čestitke u želji da ove blagdanske dane provedu u miru, ljubavi i duhovnom skladu, upravo onako kako to islam kao vjera preporučuje – poručio je Salkić.

Premijer entiteta Federacija BiH Fadil Novalić je, u ime Vlade entiteta Federacija BiH i u svoje, uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama.

– Svim muslimanima u BiH i dijaspori upućujem čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, sa željom da ga provedete u dobrom zdravlju i sreći sa svojim najbližim. Blagdani su vrijeme jačanja svijesti o važnosti međusobnog uvažavanja, razumijevanja i ljubavi. Njegujmo tradiciju i običaje koje vjekovima stvaramo. Zato ne zaboravite radost i ovog Bajrama podijeliti sa svojim komšijama, a posebno sa sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Budimo tolerantni i solidarni, a istovremeno jaki i uporni u izgradnji naše domovine i stvaranju bolje budućnosti svih naših građana. Bajram šerif mubarek olsun – kaže se u čestitki premijera Novalića.

Potpredsjednica entiteta Federacija Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegovića također je svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori, povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, uputila iskrene čestitke, uz želju da dane Bajrama provedu u dobrom zdravlju, zajedništvu, sreći i blagostanju, sa svojim porodicama i prijateljima.

– Nadam se da će mubarek dani koji su pred nama osnažiti našu vjeru, ojačati naše jedinstvo, međusobno povjerenje i toleranciju. Od srca vam želim da bajramski dani donesu radost u vaša srca i oplemene vašu dušu, a vaše domove ispune iskrenom radošću koju ćete podijeliti sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima – poručila je Mahmutbegović.

(Preporod.info)