Džaferović: Vrijednosti 1. marta najbolji putokaz za državu Bosnu i Hercegovinu

Date:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i naglasio da su se, prije tri decenije građanke i građani Bosne i Hercegovine, izjasnili za nezavisnu, cjelovitu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda, Srba, Bošnjaka, Hrvata i svih ostalih.

– Referendum o nezavisnosti od 29. februara i 1. marta 1992. godine, proveden je uz puno poštovanje pravnih normi i procedura, čime je osigurana njegova puna legalnost. Odluka dvije trećine građana Bosne i Hercegovine da podrže ideju nezavisne i suverene države priznao je cijeli svijet. Status Bosne i Hercegovine kao nezavisne države u Ujedinjenim nacijama ostao je isti i nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma – naglasio je.

Svi koji poštuju i priznaju Daytonski sporazum moraju poštovati i činjenicu nezavisnosti koja je plod 1. marta – dodao je Džaferović.

– Danas, tri decenije poslije, u trenucima ogromnih iskušenja, vrijednosti 1. marta su najbolji putokaz za državu Bosnu ii Hercegovinu. To su vrijednosti demokratije, vladavine prava i ravnopravnosti svih građana na svakom pedlju zemlje, koje nemaju alternativu. Svim građankama i građanima od srca čestitam 1. mart. Neka vječno živi naša jedina domovina – Bosna i Hercegovina – poručio je Džaferović.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related