Džaferoviću uručen Ključ grada Tirane

Date:

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović se drugog dana zvanične posjete Republici Albaniji sastao i sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajom.

Podsjetili su da su Sarajevo i Tirana bratski gradovi, te je naglašeno da se saradnja između ova dva grada iz godine u godinu proširuje ali i daje rezultate na obostranu korist.

Džaferović je istakao da su građani Bosne i Hercegovine otvoreni za sve ljude dobre volje i izrazio zadovoljstvo što se tokom zvanične posjete Republici Albaniji, sastao i sa gradonačelnikom Tirane. Tom prilikom predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću uručen je Ključ grada Tirane.

-Izuzetna mi je čast što me smatraju prijateljem Tirane, te će i ovo biti podstrek za unapređenje odnosa između prijatelja, Bosne i Hercegovine i Republike Albanije- istakao je Džaferović.

U delegaciji, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, su i ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Albaniju Nusret Čančar, te savjetnici članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Komšića, Radovan Kovačević i Davor Vuletić.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related