Džemat Adelaide, Južna Australija: Proučene hatme Kur’ana Časnog

Date:

U džematu Adelaide u Australiji proteklog vikenda održan je svečani program povodom hatmi Kur’ana časnog za devet polaznika Škole Kur’ana koja djeluje pri ovom džematu.

Škola Kur’ana, kojom rukovodi imam Rijad ef. Jazvin, djeluje pri džematu nešto više od dvije godine, uz mektebsku nastavu koja se održava paralelno sa Bošnjačkom etničkom školom.

Škola Kur’ana se odvija petkom, uz časove sufare, učenja Kur’ana sa tedžvidskim pravilima, kao i hifz Kur’ana časnoga.

Na održanoj svečanosti džematlije su imale priliku da se uvjere i posvjedoče ljepoti učenja Kur’ana mladih i vrijednih polaznika druge generacije Škole Kur’ana, među kojima ima onih koji znaju napamet džuz Amme, onih koji znaju i džuz Amme i džuz Tebareke. Jedan od polaznika, Edin Petak, zna skoro pet džuzeva napamet.

Učenjem kratkih Kur’anskih sura krunisana je ovogodišnja hatma, svečanim programom kojem su prisustvovali brojni članovi džemata, prijatelji i rodbina.

Vrijednim učenicima uručene su hedije, ali su i brojne džematlije darovale dječicu. Imamu Rijad ef. Jazvinu uručen je poklon od porodica djece koja su završila ovogodišnju hatmu.

Nakon programa, održana je zajednička večera koje su pripremili džematlijke ovog džemata.

Imena djece koja su završila hatmu:

  1. Jalila ( Fikret i Edina) Vunić
  2. Ajla (Vedad i Enisa) Rendić
  3. Sarah ( Muamer i Mubera) Čolić
  4. Imana ( Fikret i Edina) Vunić
  5. Sumeya ( Muamer i Mubera) Čolić
  6. Edin ( Ćazim i Edina) Bekrić
  7. Alem ( Sejfudin i Zijada) Bekrić
  8. Imran ( Muradif i Dženita) Muratović
  9. Edin ( Nedžad i Adisa) Petak

 – Molimo Allaha Uzvišenog da nagradi našu vrijednu dječicu za učenje Kur’ana, i učini Kur’an njihovim vodičem na ovome svijetu, i svjetlom na Ahiretu. Neka njihove roditelje nagradi za dolazak u džemat, I sve naše džematlije koje vrijedno rade i doprinose radu džemata Adelaide  – poručili su na kraju iz ovog džemata.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related