Džemat Asocijacija Bošnjaka Albany: Organizovano vakcinisanje džematlija starijih od 60 godina

Date:

Džemat Asocijacija Bošnjaka Albany u petak, 12. marta 2021. godine, organizovao je vakcinisanje džematlija starijih od 60 godina, objavila je Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Cilj ove akcije je olakšati džematlijama proces vakcinacije, kao i osigurati ugodan i siguran ambijent bez velikih gužvi i čekanja, što bi prestavljalo dodatni teret osobama ove životne dobi.

– Smatramo da smo ovakvim činom sav proces učinili lahkim, što je doprinijelo da vakcinu prime i oni koji su upravo zbog svih procedura odlagali primanje vakcine. Prvu dozu vakcine Moderna primilo je 22 džematlija. Druga doza zakazana je za četiri sedmice u prostorijama Islamskog centra džemata u Albanyu – navodi se.

Također, ovom akcijom željelo se da džematlijama “rizične starosne dobi” osiguara da dobiju obje doze vakcine prije početka mubarek Ramazana.

– Znamo da su proporuke da osobe starije životne dobi ne učestvuju u aktivnostima na kojima se okuplja veći broj ljudi. Ovim činom omogućit ćemo i našim starijim džematlijama da učestvuju u džematskim aktivnostima, pogotovo u mjesecu Ramazanu, ako nam to okolnosti budu dozvoljavale – dodaje se. 

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related