Džemat Jarčedoli: Dva mubareka u jednom danu

 

Džamija Jarčedoli izgrađena je 1989. godine u jednom dijelu velikog harema, poznatijeg kao Nišan jarčedoli, koji je površinom veći od 30.000 m2. U prošloj godini džematski odbor je pokrenuo inicijativu za izgradnju Vakufskog objekta koji će sadržavati modernu mektebsku učionicu, imamski stan, garsonjeru za mujezina i poslovni prostor.

Ove godine, tačnije 3. jula smo položili kamen temeljac i počeli sa izgradnjom navedenog objekta. Do sada smo ukupili i utrošili oko 100.000 KM (sto hiljada konvertibilnih maraka). U narednom periodu pokušavaju se iznaći sredstva koja su potrebna za pokrivanje objekta kako bismo prije snijega i taj posao obavili. Potrebno je oko 20 000 KM da bi se pokrio objekat što podrazumjeva nabavku građe, crijepa, dimnjaka i limarske radove.

Uporedo s ovom akcijom naš harem je dobio potpuno novi izgled. Naime, u haremu naše džamije često se klanjaju dženaze. Tako se zbog kiše ili snijega stvori blato i bude jako klizavo. Asfaltiranjem tog dijela harema se riješio i taj problem. Molimo Allaha Milostivog da nagradi firmu Unigradnja koja je upotpunosti isfinansirala navedenu akciju. Allah im dao još više uspjeha u poslovanju i postojanju.

Također, molimo Uzvišenog Allaha da, sve one koji su ugradili dio svoga imetka u naš Vakufski objekat, nagradi najljepšom nagradom, a ovom prilikom pozivamo sve one koji su u prilici da se odazovu i pomognu pokrivanje spomenutog objekta.