eBios.ba – Prodaja voća i povrća na vratima kupaca

Date:

Zadruga Bios iz Visokog je over sedmice lansirala web platformu eBios.ba, kako bi uspostavila redovne isporuke svježeg voća i povrća, te džemova i sokova, za tržište Sarajeva. Pokrivene su općine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža.

Direktorica zadruge Elvira Kadrić kaže da se na ovom projektu radilo zadnjih nekoliko mjeseci, te da je situacija sa korona virusom (COVID-19) ubrzala aktivnosti kako bi se građanima olakšala nabavka svježeg voća i povrća u ovom periodu.

– Prilagodili smo se situaciji te su naša vozila dodatno dezinfikovana, a osoblje koje radi dostavu koristi adekvatnu zaštitnu opremu, te masku i rukavice. Isporuka se vrši u više termina, po dogovoru sa kupcima – navodi Kadrić.

eBios auto - eBios.ba – Prodaja voća i povrća na vratima kupaca
eBios auto

Podršku ovoj inovaciji pružili su iz Sweden/USAID FARMA II projekta, čiji su se uposlenici među prvim uvjerili u kvalitet usluge i proizvoda. Velibor Trifković, rukovodilac sektora voća i povrća na FARMA II projektu naglašava kako je trenutno kompletan lanac distribucije u velikim izazovima, te smatra da će kućna dostava svježih namirnica pomoći u prevladavanju situacije, pogotovo kada su u pitanju starija lica kojima je kretanje ograničeno.

– Ova godina će biti jako izazovna za sektor voća i povrća, kako za prodaju, tako i za izvoz. Dobro je da imamo rješenja koja će odgovoriti na trenutne okolnosti i olakšati snabdijevanje kupaca, ali je i jako bitno da vrijednim proizvođačima olakšamo put do tržišta, što je primjer sa ovom platformom – kaže Trifković.

Iz zadruge ističu i to da platforma omogućava sigurno online plaćanje karticom, što znači da kupci mogu poručiti korpu proizvoda i ona će biti dostavljena na navedenu adresu – na primjer starijim članovima porodice, koji samo trebaju preuzeti pošiljku. Direktorica Kadrić dodaje da veliku pažnju poklanjaju kvaliteti proizvoda te da rade na širenju ponude. 

– Cilj nam je da ovaj kanal distribucije uhodamo i da olakšamo našim kooperantima plasman njihovih proizvoda. Dostava je besplatna do vrata kupca, uz minimalnu vrijednost narudžbe od 15KM. Trenutno radimo i na razvoju android aplikacije.

Zadruga Bios iz Visokog ima razvijenu proizvodnju plastenika a u proizvodnji voća i povrća angažuje preko 1.000 kooperanata od kojih 50% čine žene. 

Više informacija zainteresovani mogu pronaći na stranici ebios.ba, te na istoimenoj Facebook stranici.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related