Edukativni program za žene „Lijepa riječ“: Susreti u Bijeloj i Jalskoj džamiji u Tuzli

Date:

Edukativni program za žene „Lijepa riječ“ koji se realizuje u tuzlanskim džematima svake subote poslije podne-namaza nastavljen je i ovog vikenda. Domaćini susreta bili su džemati Bijela džamija i Jalska džamija.

U Bijeloj džamiji dobrodošlicu gošćama i džematlijkama zaželio je imam hafiz Abdullah-ef. Okanović, kao i koordinatorica u ovom džematu Mihreta Okanović,

Predavanjem se obratila prof. islamske vjeronauke Edina Akriše koja je govorila o porodici i odgoju djece. Prof. Akriše je podijelila niz alata i metoda kako odgoj djece učiniti boljim i kvalitetnijim s ciljem ostvarivanja dobrih dugoročnih rezultata i sticanja Allahovog zadovoljstva.

Susretu u Bijeloj džamiji prisustvovala je i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Tuzla prof. Elmedina Osmić Brzović koja je predstavila program i neke od aktuelnih projekata Odjela, te sve prisutne još jednom podsjetila na važnost džemata i džematskog proaktivnog djelovanja.

Ovom prilikom poklonjena je i hatma pred dušu hadži Belkisa-hanume Avdibašić koja je u srijedu 26. januara 2022. godine preselila na ahiret, a koja je ostavila značajan doprinos u ovom džematu. Hatmu su učile džematlijke na čelu sa koordinatoricom džemata Mihretom Okanović.

U Jalskoj džamiji održan je još jedan edukativni susret. Uvodnim riječima i selamima obratio se Nedim-ef. Dervišević, imam Jalske džamije.

Predavanje na temu “Ko učini trun dobra vidjet će ga” održala je prof. Amina Đulović, stručna saradnica Muftijstva tuzlanskog. Tokom ovog susreta prof. Đulović istakla je važnost malih dobrih djela koja imaju veliku težinu na mizanu, te podsjetila sve prisutne na koji način mogu se istim okoristiti i zaraditi nagradu kod Gospodara.

Poslije eduaktivnog dijela u oba džemata upriličena su druženja uz ugodan i koristan razgovor, te razmjenu iskustava.

Naredne subote susreti će biti upriličeni u Čaršijskoj džamiji i Mihatovićima.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related