Erdogan: Turska među deset zemalja u svijetu koje proizvode vlastite ratne brodove

Date:

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je u nedjelju da njegova zemlja nastavlja odlučno i naporno raditi u oblasti namjenske industrije kako bi proizvodila vlastitu vojnu opremu.

Podsjetio je kako je Turska trenutno jedna od deset zemalja u svijetu koje dizajniraju i proizvode vlastite ratne brodove, te dodao kako je danas turskoj mornarici isporučena nova vojna oprema.

-Želimo u oblasti namjenske industrije preći na još viši nivo kako bi bili zemlja koja ne samo da koristi i troši nego ima i vlastitu proizvodnju. Također, naš cilj je da dostignemo nivo na kojem će naše kopnene, zračne i pomorske snage, uključujući bespilotne letjelice i autonomna morska vozila, zajedno obavljati zadatke-, dodao je turski predsjednik.

U obraćanju je također odao počast stradalima u poplavama i klizištima u Giresunu, te dodao da je, prema posljednjim informacijama, poginulo najmanje pet, a povrijeđeno 12 osoba, napominjući da su angažovani svi resursi na pronalasku nestalih i pomaganju ugroženom stanovništvu, javlja Anadolu Agency (AA).

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related