Evropska sedmica košarke za BiH u naredna dva dana u Tuzli

Prvog dana, u petak održat će se Državno prvenstvo specijalne olimpijade 3X3 unified basketball (od 16 do 25 godina), a istovremeno će biti održan i promotivni turnir 3X3 unifed basketball (do 14 godina).

Oba turnira održat će se u maloj dvorani SKPC Mejdan, a svečano otvaranje je predviđeno u 10.30 sati.

U subotu, drugog dana Evropske sedmice košarke, bit će održan veliki mini basket festival, uz učešće više od 400 djevojčica i dječaka, uzrasta od 6-12 godina, iz osam košarkaških klubova i škola košarke s područja Tuzlanskog kantona.

Svečano otvaranje mini basket festivala predviđeno je u 11.30 sati u velikoj dvorani SKPC Mejdan.

Na kraju manifestacije bit će održana revijalna utakmica 5X5 unified basketball, u kojoj će učešće uzeti djeca s posebnim potrebama i članovi košarkaških klubova, učesnika Mini basket festivala.

Program drugog dana traje od 9.00 do 17.00 sati.

Istovremeno u maloj dvorani SKPC Mejdan održavat će se zdravstveni program prvenstveno vezan za aktivnosti Specijalne olimpijade BiH u okviru kojeg će se uraditi pregledi vida, testiranja motoročkih sposobnosti i pregledi opšteg stanja, kojim će biti obuhvaćeno 80 sportista s poteškoćama u razvoju.

Zdravstvene programe će voditi akreditovani klinički direktori Specijalne olimpijade BiH Meliha Halilbašić, Damir Sabitović i Jasenko Elezović.

(FENA)