Federalno ministarstvo kulture podržava nabavku opreme za digitalizaciju

Date:

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović sastala se sa predsjednikom Upravog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo Antoniom Beusom koji je upoznao s aktivnostima Fondacije.

Riječ je o unapređenjima u poslovanju Fondacije i aktivnostima koje su poduzete po raspisivanju ovogodišnjeg natječaja za potporu filmskim projektima i komplementarnim djelatnostima, a koji se zatvara 19. juna.

Kao važnu aktivnost Upravog odbora Fondacije, Beus je istakao da je u toku realizacija projekta nabavke opreme neophodne za digitalizaciju bh. kinematografije, za što je ministrica Dujmović izrazila puno razumijevanje i potporu projektu.

U okviru projekta će Fondacija u suradnji sa Vladom Federacije BiH realizirati nabavku opreme za digitalizaciju bh. kinematografije, što podrazumijeva nabavku opreme za snimanje i postprodukciju te obuku djelatnika koji bi je opsluživali, a sve za potrebe bh. producentskih kuća i filmskih institucija.

U projekt bi bila uključena i potpuna digitalizacija i katalogizacija bh. filmskog fonda, saopćeno je iz Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related