Fejzić: Premijer mora da čuva multikulturalne vrijednosti Crne Gore

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić čestitao je Zdravku Krivokapiću izbor za predsjednika Vlade Crne Gore

Glasovima 41 poslanika nove vladajuće većine, Krivokapić je u petak izabran za predsjednika Vlade u kojoj ministarstva vode nestranačke ličnosti dok je lider koalicije Crno na bijelo, Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade. Fejzić je kazao da od novog premijera očekuje da održava multikulturalne vrijednosti Crne Gore.

– Ukazano povjerenje i čast nose sa sobom odgovornost i očekivanja svih građana, pa i pripadnika Islamske zajednice. Vjerujem da će dominantni, lični ideološki stavovi dijela Vašeg tima biti podređeni usvojenim principima i zajedničkim vrijednostima naše jedinstvene multikulture. Optimizam temeljim na Vašem ličnom integritetu i zalaganju za opštu društvenu koheziju, inspirisanu lojalnošću Crnoj Gori svih nas. U tom smislu računajte na partnerski doprinos Islamske zajednice – kazao je Fejzić.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori se juče zahvalio bivšem premijeru Dušku Markoviću na saradnji koju je u prethodne četiri godine imao sa tom vjerskom zajednicom.

(Preporod.info)