FIBA odbila zahtjev KS Bosne i Hercegovine, ali Zmajevi neće putovati u Litvaniju

Date:

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) danas u večernjim satima dostavila je negativan odgovor na zahtjev Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da se odgodi utakmica između reprezentacija Litvanije i Bosne i Hercegovine, zakazana za nedjelju (27. februar).

To ipak ne znači da će bh. nacionalni tim putovati u Vilnius na meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, saopćeno je iz KS Bosne i Hercegovine.

– Cijeli dan smo procjenjivali situaciju i donijeli zaključak kako ovo nije trenutak kada naša reprezentacija treba putovati u rizično područje. To je stav Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, stručnog štaba i igrača.

Diplomatskim kanalima dobili smo informaciju o proglašenju vanrednog stanja u Litvaniji, dakle države koja graniči s Rusijom i Bjelorusijom, a koje su uključene u sukob u Ukrajini.

Stoga nas niko ne može ubijediti da nismo donijeli ispravnu odluku. Zasad ne znamo kakve posljedice ćemo snositi od strane FIBA, ali u ovom trenutku nam je puno važnija sigurnost naših reprezentativaca i stručnog štaba – kazao je generalni sekretar KS Bosne i Hercegovine Amer Čolan, prenosi Fena.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related