FIFA će izvršiti avansnu uplatu 500.000 dolara svim nacionalnim savezima

Date:

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da će izvršiti avansnu uplatu od 500.000 dolara (oko 460.000 eura) svim nacionalnim savezima kako bi pokrili tekuće troškove za vrijeme globalne pandemije koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svaki od 211 nacionalnih saveza, koji su članovi FIFA-e, imaju pravo na šest miliona dolara (oko 5,5 miliona eura) od FIFA-e raspoređenih tokom četverogodišnjeg ciklusa između dva svjetska prvenstva.

Iz FIFA-e su saopštili da će sljedeću ratu, koja je trebala dospjeti u julu, isplatiti u narednim danima, zajedno s ostalim isplatama koje su dospjele iz prošle godine.

Također, FIFA je ublažila neke kriterije koje je potrebno ispuniti prije nego što se izvrši isplata, ali novac će i dalje podložan reviziji.

Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e, kazao je da krovna kuća svjetskog fudbala ima obavezu “biti na raspolaganju i podržavati one koji se suočavaju s akutnim potrebama”.

FIFA je ranije saopštila da će značajne svote od svojih 2,7 milijardi dolara (oko 2,5 milijardi eura) preusmjereno u fond za vanredne situacije.

(Anadolija)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related