FIN: Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Udruženje studenata Fakulteta islamskih nauka i Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine tri do četiri puta godišnje veoma uspješno organiziraju ovu humanu akciju.

U prostorijama Fakulteta islamskih nauka je u četvrtak, 8. decembra 2016., u mjesecu u kojem muslimani obilježavaju rođenje posljednjeg Allahovog Poslanika Muhammeda a.s., organizirana još jedna uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Ovo je bio svojevrsni doprinos studenata i uposlenika Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu obilježavanju dana Mevluda – rođenju posljednjeg Allahovog Poslanika i miljenika Muhammeda a.s. – jer, tako bi uradio i Poslanik a.s.

„Fakultet islamskih nauka u saradnji sa Zavodom sa transfuziologiju KCUS-a je i ove godine organizovalo akciju darivanja krvi. Studenti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu su, vođeni mišlju da jedan spašen život, znači spašeno čovječanstvo. Na ovaj način studenti žele kod građana Bosne i Hercegovine da podignu svijest o potrebi darivanja krvi jer smo svjesni da zavodi vrlo često ostaju bez prijeko potrebnih doza za unesrećene. Fakultet islamskih nauka u Sarajevu će i u narednom periodu poduzeti, u skladu sa svojim mogućnostima, slične akcije kako bismo pomogli ljudima koji pomažu svima nama.“, izjavio je Resul Alić, predsjednik Udruženja studenata Fakulteta islamskih nauka.