Fojnički MS&WOOD donirao namještaj za vrtić u Kiseljaku

 “Iz našeg pogona u Fojnici vrtiću u Kiesljaku smo poklonili jedan stol za predavače i šest stolica. Osam dječijih stolova i 32 stolice smo nabavili od našeg partnera IKEA sa kojom imamo dugogodišnju saradnju. Djeca su naše blago, i smatramo svojom obavezom da im pružimo najbolje uvjete boravka i odgoj u novom vrtiću”, ističu u kompaniji MS&WOOD.

 Uz predstavnike kompanije, primopredaji donacije prisustvovali su predstavnici vrtića “Ikre” Merhemić Nermin (fnkcija) i Kenan ef. Bajrić, iskazavši zahvalnost za ovu donaciju i podršku.

“Kiseljak je naša susjedna općina, i ovom gestom smo željeli dati svoj doprinos razvoju ove lokalne zajednice. Osim toga, nedavno smo raspisali konkurs za upošljavanje 60 novih radnika, i vjerujemo kako ćemo određeni broj naših radnih kolega dobiti upravo iz Kiseljaka”, navodi se u saopćenju kompanije MS&WOOD.

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 350 radnika. Kompanija čiji pogoni se nalaze u Fojnici izvozi u 50 razvijenih zemalja svijeta. MS&WOOD je vlasnik četiri nagrade Iconic Awards: Interior Inovation Winner u kategoriji inovativnog namještaja za stolice i stolove kolekcija «Primum» i «Elle» prestižnog Sajmu u Kelnu (IMM Cologne). Namještaj vrhunskog kvaliteta MS&WOOD već je sastavni dio ponude salona namještaja u New Yorku, Parizu, Južnoj Koreji, Kini, itd. Već nekoliko godina u okviru tvornice organiziran je “MS&WOOD College” u kojem je primijenjen koncept “cjeloživotnog učenja”. Osim učenika srednje škole koji obavljaju praksu, College pohađaju i već zaposleni radnici i menadžeri u ovoj kompaniji koji žele napredovati i postati vrsni majstori i inženjeri.