Fond Bošnjaci i Bejtuz-zekat iz Kuvajta: Raspisan konkurs za dodjelu 65 stipendija studentima

Date:

Konkurs Fond Bošnjaci 2020 - Fond Bošnjaci i Bejtuz-zekat iz Kuvajta: Raspisan konkurs za dodjelu 65 stipendija studentima

Fond “Bošnjaci” je raspisao Konkurs za dodjelu 65 stipendija studentima na prvom i drugom ciklusu studija na javnim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

Konkurs je raspisan na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija, Sporazuma o saradnji sa Bejtuzzekatom iz Kuvajta i Odluke Upravnog odbora Fond “Bošnjaci” – navode iz Fonda.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2019/20. godinu,a isplaćivat će se za period od 01. januara 2020. zaključno sa 31. decembrom2020. godine, odnosno 12 stipendija.

Konkurs ostaje otvoren do 18. marta 2020. godine, do kraja marta2020. godine.

Više informacija možete potražiti na linkovima ispod:

Konkurs za dodjelu stipendija možete preuzeti ovdje.
Sistem bodovanja kandidata za dodjelu stipendija (Obrazac: SBBZ-2) možete preuzeti ovdje.
Zahtjev za dodjelu stipendije (Obrazac: ZFB-2) možete preuzeti ovdje.

U obavještenju Fonda se ističe da kandidati koji su o ovoj akademskoj godini konkurisali za dodjelu stipendije iz sredstava Fonda ”Bošnjaci”, a nisu ostvarili pravo na istu niti su u međuvremenu dobili stipendiju od nekog drugog pravnog ili fizičkog lica, mogu dostaviti samo novi zahtjev koji se odnosi na dodjelu stipendije iz sredstava Bejtuzzekata i pismenu izjavu da nisu zasnovali bračnu zajednicu.

Preporod.info

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related