G. Vakuf: Održana prva Večer Kur'ana i ilahija za žene u džematu Bistrica

Organizatori su MIZ Gornji Vakuf, Ured za brak i porodicu Medžlisa, Asocijacija žena ‘Nur’ Gornji Vakuf i džemat Bistrica. Prisutni su uživali u nadahnutom učenju Kur'ana i ilahija muallima hfz. Amele Šehić, Senide Kustura-Balić, Dženane Delić i Enise Meštrovac. Gost predavač je bila Enisa Meštrovac koja je džematlijke podsjetila na važnost međuljudskih odnosa.

„Svako od nas treba da bude selam (mir) za druge, gdje god da se pojavimo. Ako hoćemo mijenjati svijet, trebamo krenuti od sebe, svoje porodice, onoga na što možemo uticati. Naš Gospodar poručuje u Kur'anu da neće promijeniti stanje jednog naroda dok oni sami sebe ne promijene. Budimo promjena koju želimo da vidimo u društvu“, istakla je Enisa Meštrovac.

U subotu je Bistrica sijala nurom Kur'ana, spominjanja Allaha i Poslanika, a.s. Večer Kur'ana je okupila brojnu publiku, željnu da napoje duše sa čistog vrela Objave. Ozarena lica gošći i džematlijki, sestrinska ljubav u srcima i ugodni trenuci druženja su najbolji pokazatelj da je ova manifestacija ne samo ispunila, već i premašila očekivanja organizatora. Posebne zasluge pripadaju Nijazu ef. Kesi, imamu džemata Bistrica, i njegovoj supruzi Besimi Keso koji su uložili veliki trud da organizacija protekne u najboljem redu.

„Džemat Bistrica je imao čast da organizuje prvu Večer Kur'ana i ilahija za žene u našem medžlisu, a i Travničkom muftijstvu. Velika je to počast, ali i odgovornost da sa radom nastavimo i u budućnosti. Zahvaljujemo se našim gošćama i muallimama iz Bugojna i Sarajeva na dolasku i učenju koje dira u srce. Zahvaljujemo se i našim džematlijkama koje su prisustvom uljepšale ovaj događaj. Molim Allaha, dž.š., da ih sve nagradi iz Svoje hazne i ukabuli i u sevap upiše večerašnj druženje.Takođe se zahvaljujemo i džematskom odboru koji je pomogao organizaciju ove svečanosti.“, izjavio je Nijaz-ef. Keso, imam džemata Bistrica.