GALERIJA Iftar mladih kod Starog Mosta u Mostaru

Oduševljenje da iftare ispod Starog mosta nisu mogli sakriti ni aktivisti Info-servisa. „Ovo je jedinstvena prilika da se družimo, stičemo nova prijateljstva, da se upoznajemo, jer ovo se dugo pamti i ostaje dugo u sjećanju“, kazala nam je Lamija Jugo.  Osjećaje sreće nije mogao sakriti ni Maid Bucman. Mislim da je ovo veliki hajr za nas mlade i za našu budućnost. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji ovog iftara, jer su nam dali podršku da lakše i dostojanstvenije živimo našu mladost. Oni koji nisu došli na ovaj iftar, a mogli su, mislim da su propustili puno toga“, rekao je Bucman.  Profesor vjeronauke Nihad Granulo ocijenio je da je ovoj vid ramazanskih aktivnosti jedan od najuspješnijih i najefikasnijih način pronošenja poruke morala i islamskih vrijednosti uopće.

Zajednički iftara izvanrednim izvedbama ilahija i sevdaliniki uveličala je Ema Jazvin, dok su specijalni gosti bili članovi iranske muzičke grupe Iman koji ovaj ramazan provode u Bosni i Hercegovini u okviru sporazuma Islamske zajednice u BiH i Iranskog kulturnog centra u našoj zemlji. Horskim učenjem Kur'ana, lijepih Božijih imena i ilahijom na bosanskom jeziku izmamili su burne aplauze razdragane mostarske publike. 

U kratkom obraćanju glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić istako je kako zajedničkim iftarom mladost Hercegovine potvrđuje svoju privrženost Poslaniku islama i njegovoj misiji, kako na najljepši način potvrđuje opredijeljenost da će moralne vrijednosti kojima ih uči post i mjesec ramazan nositi u svome životu.  „Odavde ponesite one najljepše poruke  mira, tolerancije, ljepote islama, ponosa i dostojanstva. Odavde večeras ponesite najljepše vrline lijepog morala, i učinite da taj moral bude prepoznatljiv uvijek i na ulici, i u školi, fakultetu, u marketu i gdje god bili treba da pokažete ovu ljepotu sa kojom nas je obdario naš Gospodar“, poručio je Cikotić.