Gaza: Na ruševinama izložba fotografija djece ubijene u izraelskim napadima

Date:

Izložba fotografija djece koja su ubijena tokom posljednjih izraelskih napada, organizovana je u gradu Khan Yunus na jugu Pojasa Gaze.

Izložba je postavljena na ruševinama kuće porodice Es-Sekka, koja je uništena u izraelskim napadima.

Postavljene su fotografije djece, igračke, lutke, makete izraelskih ratnih aviona, koji su napadali Pojas Gaze i ključevi u vratima, što simbolizira pravo Palestinaca na povratak u vlastitu zemlju.

Izložbu je posjetila 13-godišnja Suha al-Astal, koja je kazala da je došla da razotkrije izraelske zločine nad nevinom djecom. Jako se bojala za vrijeme izraelskih napada na Gazu. Kako je rekla, mislila je da će umrijeti kao druga djeca.

Ističe da se nada da se napadi neće ponoviti i da će živjeti sigurno.

Potpredsjednik udruženja koje je organiziralo izložbu, Yusuf Benat, izjavio je da su nevina djeca poginula u napadima Izraela na Gazu i izrazio solidarnost sa njihovim porodicama, javlja Anadolu Agency (AA).

Benat je napomenuo da su izložbu organizovali na ruševinama četvorospratnice koja je uništena u izraelskim napadima i u kojoj je živjelo oko 70 ljudi, te pozvao međunarodnu zajednicu da stane uz palestinski narod i zaustavi zločine nad djecom.

U izraelskim napadima na Gazu, krajem maja ove godine, poginula su 254 Palestinca, među kojima je 66 djece i 39 žena, a ranjeno je 1.948 osoba.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related