Gazi Husrev-begova biblioteka iduće sedmice obilježava 484. godišnjicu

Date:

Gazi Husrev-begova biblioteka iduće sedmice obilježava 484. godišnjicu osnivanja i rada.

Na svečanost koja će biti održana za uži krug gostiju u petak, 15.1.2021. godine sa početkom u 13:00 sati, biće pozvan reisu-l-ulema Islamske zajednice, članovi Rijaseta, predstavnici Fakulteta Islamskih nauka, GHB Medrese, Vakufske direkcije, Media centra IZ-e, el-Kalema, Rektor Univerziteta u Sarajevu, članovi Upravnog odbora Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu i dio uposlenika Biblioteke.

Biće upriličeno predavanje o zaštiti kulturnog naslijeđa u vanrednim prilikama koje će online uključenjem pratiti bibliotekari biblioteka u sastavu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, navedeno je u saopštenju Biblioteke.

Ovom prilikom, a povodom 150. godina od rođenja reisu-l-uleme Džemaludina Čauševića, bit će upriličena izložba dijela dokumenata i arhive koju Biblioteka posjeduje o ovom reisu-l-ulemi. Zahvalnica za doprinos radu Gazi Husrev-begove biblioteke bit će dodijeljena bivšem v.d. direktoru ove institucije emeritusu prof. dr Jusufu Ramiću, a bit će dodijeljene i četiri zahvalnice donatorima rukopisa i druge bibliotečke građe u 2020. godini.

Gazi Husrev-begova biblioteka, 484. godišnjica osnivanja i rada, plakat - Gazi Husrev-begova biblioteka iduće sedmice obilježava 484. godišnjicu
Gazi Husrev-begova biblioteka, 484. godišnjica osnivanja i rada, plakat

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related