Gazi Husrev-begova medresa: Direktor Malkić uručio novčane pomoći učenicima bez jednog ili oba roditelja

Date:

Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu godinama pruža novčanu pomoć u školovanju djeci jetimima. I ove godine direktor Gazi Husrev-begove medrese doc. dr. hfz. Mensur Malkić sa pedagogom prof. Sabahetom Ahmetagić upriličio je druženje sa učenicama i učenicima Medrese bez jednog ili oba roditelja, nakon čega su im uručili novčanu pomoć i poklone.

Tokom susreta direktor Malkić se interesirao za rezultate u učenju i vladanju koje su ostvarili u prvom polugodištu tekuće školske godine i uputio im savjete u vezi čuvanja zdravlja, kazavši im kako treba da paze na sebe ali i na druge, čuvaju imovinu Medrese kao i da budu još bolji učenici i čestiti insani u budućnosti s kojima će se njihovi roditelji ponositi na oba svijeta.

Podsjetio ih je na obavezu lijepog postupanja prema živim roditeljimam i iskazivanja dobročinstva prema njima.

– Kada god vam bude teško potražite pomoć i savjet od profesora i profesorica, a u trenucima tuge i sjete uputite dovu Milostivom Gospodaru da vam olakša i ne zaboravite da On pomaže iskrene i plemenite robove a vi ste odabrali taj put upisom u Medresu s namjerom da istrajete na tom putu – napomenuo je direktor Malkić.

Pedagog u Medresi Sabaheta Ahmetagić ovim vrijednim učenicama i učenicima skrenula je pažnju da kontinuirano uče i da koriste vrijeme za jačanje kompetencija, korisnih znanja i vještina koje će im biti potrebne u životu.

– Mi u Gazi Husrev-begovoj medresi smo tu kako bismo vam, u okviru naših mogućnosti, pružili pomoć i podršku –  istakla je prof. Ahmetagić.

Direktor Malkić novčanu pomoć i poklone učenicima i učenicama uručio je kao znak stalne brige i podrške koju Medresa pruža svojim učenicima i učenicama.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related